Veloitukset

Toimeksiannon yhteydessä selvitetään, onko asiakkaalla asian kulut kattava oikeusturvavakuutus. Oikeusturvavakuutus sisältyy usein kotivakuutukseen. Yksityishenkilöiden osalta selvitetään myös asiakkaan mahdollisuudet saada asiaan julkista oikeusapua.

 

Veloitus on pääsääntöisesti aikaperusteinen, normaalisti 180-240 €/h asian laadusta ja vaikeudesta riippuen.

 

Noudatettava tuntiveloitus sovitaan toimeksiantokohtaisesti. Usein on mahdollista myös sopia etukäteen kokonaishinnasta tai antaa hinta-arvio.

 

Alkuneuvottelu on maksuton, mikäli se käsittää vain ongelman kartoittamisen ja mahdollisen hinta-arvion, eikä johda varsinaiseen toimeksiantoon.

 

Alla esimerkkejä joidenkin yleisimpien toimeksiantojen palkkioveloituksista laadultaan ja laajuudeltaan tavanomaisissa tapauksissa. Poikkeustapauksissa veloitus voi poiketa taulukossa esitetystä.

 

 

Kaikki esitetyt hinnat sisältävät arvonlisäveron. Palkkion lisäksi veloitetaan erikseen asian aiheuttamat suoranaiset kulut, kuten matka- tai majoituskulut ja mahdolliset viranomaismaksut.

 

Julkisen oikeusavun piiriin kuuluvissa asioissa veloitus on asetuksella säädetyn mukainen, ja valtio kattaa kustannukset osittain tai kokonaan. Lisätietoa julkisesta oikeusavusta on oikeushallinnon internetsivuilla.

 

Telefax: 05 215 291